Morten Ø forklarer sig på SDU

Der har været modvind om uddannelsesministeren siden SU-reformen blev præsenteret. Men de unge Radikale sørgede for en varm velkomst til Morten Østergaard.

- Folk skal komme lidt ned på jorden, og vi synes egentlig bare, det er i orden, Morten, siger en af de studerende i Odense Maja Rimer, der er en af minister Morten Østergaards radikale støter.

Der var sat en time af til debat mellem ministeren og de studerende, og det foregik overordnet i god ro og orden.

- Der er altid et eller andet, der kan give anledning til eftertanke, og derfor er jeg meget glad for denne her rundtur, siger Morten Østergaard.

Men der var kritiske røster over reformen, der blandt andet skærer i SU-en til hjemmeboende over 20 og sætter en stopper for pengene, hvis man ikke går til eksamen i seks måneder i træk.

- Det er ok at lave en reform af SU-systemet. Jeg synes bare, at prioiteringerne er blevet lavet forkert, siger en anden studerende Sebastian Vlamynck.

- Der er ikke noget de kan sige, som gør, at vi ikke gennemfører en reform, som bidrager med de her to milliarder, fordi det er en bunden opgave, replicerer Østergaard.

I følge regeringens beregninger skal SU-reformen indbringe staten to milliarder kroner. En del af pengene skal gå til bedre uddannelse.

Mødet var ministerens sidste med de studerende - og både kritikere og sympatisører var tilfredse med formiddagens udbytte.

- Der var egentlig rimelig stor forståelse for, at det er rigtig ærgerligt at vi måske ikke kan fortsætte med ligeså mange midler som vi har haft hidtil, men at det endelige mål er, at vi skal have noget at komme til, når vi er færdige med vores uddannelse, siger Maja Rimer.

Oversigt

    Oversigt