I det fynske folks tjeneste

Morten Olsen kræver stabilitet af Absalonsen

Landstræner Morten Olsen er ærgerlig over de danske baners tilstand, men forlanger alligevel stabilitet af sine VM-emner i SAS Ligaen, hvis de skal med til VM.

Johan Absalonsen skal stramme sig an hvis han vil med til VM, mener Morten Olsen

Søren Rieks, Johan Absalonsen og Rajko Lekic skal til at komme i omdrejninger, hvis de vil med til sommerens VM-slutrunde. Landstræner Morten Olsen forlanger, at de mulige VM-kandidater fra SAS Ligaen skal være bærende kræfter i deres klubber og vise større stabilitet, hvis de vil med til VM.

Fælles for mange af ligalandsholdsspillerne er, at banerne i den danske SAS Liga stadig er dårlige at spille fodbold på, men det skal ikke længere være en undskyldning, mener landstræneren, som vil have VM-emnerne til at tage mere ansvar.

- Hvis man er landsholdsspiller, må man være mere stabil i sine præstationer, uanset hvordan banerne ser ud. Landsholdsspillere må kræve af dem selv, at de er bærende spillere for deres hold, og hvis de falder med deres hold, så kan det godt være, at de bare ikke er gode nok, siger Morten Olsen til Berlingske Tidende og tilføjer:

- Det er derfor, jeg kalder SAS Ligaen en udviklingsliga. Det er ikke for at se ned på den, for vi har mange gode spillere, men de skal være stabile for at spille internationalt, man skal vinde hver gang.

Morten Olsen udtager allerede den 10. maj de 23 navne, der skal med til VM i Sydafrika.

- Der er ikke plads til nitter ved et VM, og derfor er man nødt til at have spillere, man kan regne med. Og et talent kan man måske ikke regne med i samme grad, som én, der viser stabilitet hele tiden, forklarer Olsen.

Landstræneren er ærgerlig over græsbanernes beskaffenhed og forstår ikke, at banerne ikke er i bedre stand, end tilfældet er.

- Banerne var et problem for halvanden måned siden, da ligaen begyndte, og de er det stadigvæk. Jeg ser mange kampe i Belgien og Holland, og de har altså gode baner, hvilket de også har i England.