Rygeostens dag: Mortens chokolade med rygeoste-ganache

Mortens Chokolade i Odense har i anledning af Rygeostens dag på fredag kreeret og opfundet rygeostchokolader. Og de smager fremragende.

Rygeosten har en lang historie bag sig. Den bliver måske ikke husket for sin fantastiske rygearoma i kager eller desserter, men det er nu tilfældet. For Morten Aagaard har i anledning af Rygeostens Dag valgt at blive ambassadør for rygeosten - og så har han opfundet nye rygeostchokolader.

quote Morten Aagaard, Mortens Chokolade

Det fungerede bedst i den hvide chokolade, og det er jo også det smukke ved mad. Chokolade kan man ikke tænke sig til, det skal man smage sig til.

Jeg smagte chokoladen i tirsdags. Og rygeostsmagen sammen med chokoladen spiller overraskende godt sammen.

- Rygeosten kommer jo med den der røgsmag lidt ligesom bacon. Umanismagen, som også er i kød og svampe, tilføjer noget helt unikt i chokoladegancheén. Den kommer også naturligt med en syrnet syre fra osten. Derudover kommer den med en flødefedme, som også spiller godt ind. Så det eneste der mangler, er noget sødt – og her kommer den hvide chokolade ind. Den er pakket ind i en mørk chokolade, og det giver den bitre smag, og så er vi jo nærmest hele vejen rundt, siger Morten Aagaard til TV 2/Fyn.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Morten Aagaard præsenterede chokoladen i mandags, og folk har taget godt i mod den nye ost.

- Responsen har været rigtig fin. Folk synes jo, at det er rigtig sjovt med en chokolade, der er lavet ud fra rygeost, siger Morten Aagaard.

Morten Aagaard modtog sit ambassadørdiplom tirsdag, og her spurgte vi ham, hvorfor han havde valgt at blive ambassadør.

- Det er jo sjovt at prøve noget nyt, og da jeg hørte, at man kunne mixe mit chokoladearbejde med en unik fynsk råvare, som jeg aldrig har arbejdet med i en chokolade før, så kunne jeg ikke sige nej. Jeg anede ikke, hvordan det ville fungere. Vi prøvede med alle slags chokolader. Mælke, mørk og hvid chokolade. Det fungerede bedst i den hvide chokolade, og det er jo også det smukke ved mad. Chokolade kan man ikke tænke sig til, det skal man smage sig til.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I kan se opskriften på chokoladen herunder:

Mortens mørke chokolade med rygeoste-ganache:

Oversigt

    Oversigt