Motion mod cancer: Charlotte Bircow er i byen

Fitnessdronningen Charlotte Bircow gæster torsdag Odense for at fortælle om at overvinde kræft ved blandt andet motion.

I anledning af Støt Brysterne-kampagnen har Fitness by Flor i Odense - et træningscenter kun for kvinder - inviteret foredragsholder og sundhedsekspert, Charlotte Bircow, til at fortælle om sin personlige vej gennem et brystkræftforløb.

"Modgang gør stærk, siger man – Ja tak, siger jeg – kun når vi er rustet til det."

Sådan siger Charlotte Bircow om sit foredrag, hvor hun sætter fokus på, hvordan sundhed skaber et stort konkret overskud og glæde i hverdagen i både tanke og krop – selv når det ser sortest ud, og forandringens vinde blæser.

Fra fitnessdronning til kræftpatient - og tilbage igen

Charlotte Bircow Næss-Schmidt er bedst kendt som Danmarks fitnessdronning med de legendariske “Balder af stål”, men i forsommeren 2011 blev hun ramt af brystkræft.

Hendes identitet og selvopfattelse blev stærkt udfordret, og det samme gjorde i øvrigt hendes balder, der kort efter diagnosen kunne fejre 50 års fødselsdag.

Ved at fastholde sit positive livssyn, et stærkt forbrug af motion og mental træning, kom hun hurtigt tilbage i topform – både fysisk og mentalt.

- Charlotte Bircow, vi alle kender, som den stærke og usårlige kvinde, blev selv få år tilbage ramt af kræft og har på forbilledlig vis, overvundet sin kræftsygdom. Hun vil fortælle om sin fight, sit positive livssyn, og hvordan det har hjulpet hende igennem den svære tid, siger arrangør Charlotte Flor. 

Krop og kræft

Ligesom Charlotte Bircow mener de på OUH, at træning er et godt supplement til kræftbehandling. Her tilbyder de nemlig, at kræftramte kan deltage i et 6-ugers intensivt trænigsprogram kaldet "Krop og Kræft", hvor de både får sved på panden og møder andre i samme situation.

Træningen foregår i hold fire gange om ugen og ledes af en fysioterapeut og en sygeplejerske fra Onkologisk Afdeling R. Til træningen får deltagerne lov til at give sig i kast med alt fra konditionstræning og styrketræning til afspænding og massage.

Selvom intensiv træning for kræftramt måske kan virke som en voldsom oplevelse, bliver der hele tiden holdt øje med deltagernes trivsel, så ingen bliver dårlige under træningen.

Kun for kvinder

Fitness by Flor er grundlagt af Charlotte Flor, og det er ganske bevidst et træningssted kun for kvinder. 

- Vi elsker vores mænd, men vil gerne have lidt “alenetid” og træne sammen med andre kvinder. I træningssalene er der ingen spejle. Vi er som instruktører kvindernes “spejl”, og det er vores opgave at være opmærksomme, rette, motivere og bringe energi til cirklen, så man kan give sig 100 % til sin træning, siger Charlotte Flor på motionscentrets hjemmeside. 

Udover træning tilbyder centeret jævnligt fordrag og arrangementer om krop, sind og sundhed. Ved aftenens arrangement er der tapas og samvær fra klokken 17.30-18. Selve foredraget er fra klokken 18-20.

Se med på TV2/ FYN kl. 17.30, når Signe Ryge sender fra centret og snakker med Charlotte Bircow. 

Oversigt

    Oversigt