I det fynske folks tjeneste

Motion for voksne hjerter

"Glæd hjertet - bevæg kroppen" er Hjerteforeningens kontante råd til alle over 50 om, hvordan man kommer op af sofaen og får rørt sig.

-

Motion er for alle, men det er ikke nogen god ide at springe op som en 17-årig, hvis man er fyldt 50. Det er budskabet i en ny motionsbog, som Hjerteforeningen udgiver i anledning af den landsdækkende Hjerteuge under slogan'et "Livet er fantastisk - fik du det hele med?" Kampagnen retter sig især mod mænd over 50 år og deres koner. Hos Hjerteforeningen kan seniorerne ugen ud gratis teste deres sundhedstilstand og med sig hjem får man også en kogebog med fedtfattige retter.


Konditest på motionscykel

Hjerteforeningen måler blodtryk, kolesteroltal og blodsukker i deres test.
-Vi tilbyder mændene at få lavet en konditest, så de kan få sort på hvidt om det er nødvendigt at de skal ud og bevæge sig noget mere, siger Anne-Merete Stingsted, Centerleder ved Hjerteforeningen i Odense. 

Hjertekarsygdomme er stadig det, der oftest står på danskernes dødsattester, og det er sygdomme som ofte skyldes en usund livsstil. Sund mad, nul røg og motion forebygger hjertekarsygdomme. Det er aldrig for sent at begynde på motion. Heller ikke for den tredjedel af danskerne, som får for lidt motion til daglig.