Motocrossbane rykket nærmere

En såkaldt VVM-undersøgelse i forbindelse med planerne om en motocrossbane ved Kærby Mose på grænsen mellem Odense og Kerteminde, er nu klar.

Rapporten er på 622 sider og belyser blandt andet hvordan støjen fra motorsporten vil påvirke området.

Den skal nærlæses de kommende dage, men allerede nu står det klart, at rapporten ikke er ønskelæsning i Kerteminde Kommune. 

Vurderingen er, at etableringen af anlægget "...kun i begrænset omfang ventes at forværre støjbelastningen i området..."

Beboerne omkring Kærby Mose afleverede i september 1170 underskrifter mod etablering af et motocross-anlæg i deres område. 

Beboerne i området frygter både motorlarm og forurening af Kærby Mose, og de mener ikke, at planerne tager hensyn til naturen i området.

Samtidig mener borgerne i lokalområdet, at en motocrossbane vil gøre det svært at øge bosætningen i området på grænsen mellem Odense og Kerteminde Kommuner.

Det er Fyens Motorsport, der har søgt om at bruge området. Klubben vil bytte deres nu lukkede bane i Højbjerg til det nye område i Kærby Mose.

Politikerne i By- og Kultuforvaltningen har tidligere godkendt byttehandlen, men før Motocrossbanen kan blive en realitet, skulle der gennemføres en VVM-redegørelse, der skal klarlægge konsekvenserne af at anlægge en bane for natur og miljø.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt