Motoriserede barnevogne til dagplejere

Nu er der kommet motor på barnevognene hos Odenses dagplejere. I denne uge har 67 af kommunens 700 dagplejere fået eldrevne barnevogn for at undgå slid og skader. Men det er slet ikke nok mener dagplejerne.

Undgå nedslidning

Odense Kommune har i år bevilget en million kroner til eldrevne barnevogne efter, at TV 2/FYN påpegede, at mange dagplejere fik skader og blev nedslidt blandt andet på grund af de tunge barnevogne fyldt med børn.

Praksis har hidtil været, at kun dagplejere, der allerede var nedslidte, kunne få bevilget ekstra hjælpemidler.

Ikke godt nok

- Jeg er glad for, at der er taget hul på problemet. Men det går for langsomt, siger dagplejernes fællessikkerhedsrepræsentant Pia Davidsen.

De kommende år er der sat 300.000 kroner af til flere indkøb, men da en barnevogn koster 14.000 kroner, og der er 700 dagplejere i kommunen er der lang vej til målet er nået.

- Med det tempo der er lagt op til nu, risikerer vi, at de første vogne er nedslidte, inden vi får indkøbt de sidste, siger Pia Davidsen.

Den første sending vogne er givet til dagplejere over 55 år eller til dem, der allerede har nedslidningsskader.

- Jeg ville ønske, at vi kunne nå dertil, at vognene også kunne bruges som generel forebyggelse for nedslidning, siger Pia Davidsen.

Forebyggelse betaler sig ... eller ej

I Kolding Kommune fik samtlige 350 dagplejere i efteråret 2005 eldrevne barnevogne, fordi man der regner med, at det kan betale sig at investere i dem for at forebygge arbejdsskader.

- Jeg er glad for at vi har fået taget hul på opgaven her i Odense, men det er altså økonomisk urealistisk at indkøbe nye barnevogne til alle 700 dagplejere, siger Børn- og Ungerådmand Jane Jegind (V).

Oversigt

    Oversigt