Motorsportsfolk kører ulovligt på Højbjergbanen igen

Motocrosskørerne fra Fyens Motor Sport er så skuffede og frustrerede over, at klubben ikke er med i Odense Kommunes nye budget, at de igen griber til civil ulydighed. Tirsdag aften valgte en række medlemmer at køre på Højbjergbanen.

12 år lang kamp

I 1993 blev motorsportsklubbens bane i Højbjerg ved Korup lukket i forbindelse med den såkaldte Skydebanesag. Siden er de blevet stillet i udsigt, at Odense Kommune vil finde en ny bane til dem.

Men selv efter, at der nu ligger et færdigt projekt på papiret, vil byrådet ikke sætte penge af til at etablere banen.

- Vi er frustrerede og føler os til grin og pisset på, siger Mikael Lauesen, der er medlem af Fyens Motor Sport til TV 2/FYN.

Gennemarbejdet projekt i Beldringe

Allerede i 2001 var Fyens Motor Sport på banen med deres utilfredshed over kommunens smølen i sagen - både med demonstration på Flakhaven og flere episoder med ulovlig kørsel på Højbjergbanen.

Siden har embedsmænd i Odense Kommune og Fyns Amt, i samarbejde med Fyens Motor Sport, fået udarbejdet et projekt til et nyt motorsportsanlæg tæt ved Beldringe Lufthavn. Alle forundersøgelser er lavet - kun pengene til anlæget mangler.

- Vi havde en klar forventning om at være på budgettet denne gang. Vi har ventet længe, og vi er gang på gang blevet lovet et nyt anlæg. Efter at have samarbejdet med os om projektet i Beldringe, er det simpelt hen for dårligt, at man i sidste indstans trækker tæppet væk under os, siger Mogens M. Pedersen, formand for Fyens Motor Sport.

 

Tålmodigheden er brugt op

Selv 5-årige kørere er parat til civil ulydighed for at få politikernes opmærksomhed.
Selv 5-årige kørere er parat til civil ulydighed for at få politikernes opmærksomhed.

- Det kan ikke passe, at vi skal have unge med benzin i blodet til at ligge og rode på vejene. Og det kan ikke passe, at foreningsfolk må gribe til civil ulydighed for at få politikernes opmærksomhed. Venstre har presset på for at få banen med på budgettet, men der har ikke været flertal, konstaterer Per Lydiksen Laursen fra Venstre.

- Jeg synes, der er for mange penge at bruge på for få personer, siger Stina Willumsen, SF.

Anlæget i Beldringe vil koste op mod 24 millioner kroner - heraf har klubben selv skaffet de syv millioner.

Men efter at have erfaret, at der ikke er sat en krone af til jordkøb eller lignende i budgettet, hverken i 2006 eller i overslagsårene, er tålmodigheden hos de 220 medlemmer sluppet op.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde torsdag aften, diskuterer klubben konsekvenserne af politikernes nedprioritering.

- Jeg tror, der vil ske det, at folkene igen kører på Højbjergbanen. Medlemmerne har ventet tålmodigt længe - nu må de få deres lyst styret, siger Mogens M. Pedersen til TV 2/FYN.

Se Fyens Motor Sports hjemmeside

Kommunen eksporterer problemet

I øjeblikket lever Fyens Motor Sport på nåde hos andre klubber, der er i besiddelse af baner, der må køres på. Det kan være i Haderslev, Kolding og Lindknud i Jylland eller i Nr. Broby på Fyn. Men banerne er overbookede, og til tider må de odenseanske medlemmer køre forgæves.

- Odense Kommune kan ikke være bekendt, at man på den måde eksporterer sine problemer til andre - og at man har gjort det så længe, siger Steen Fredsøe Sørensen, der er medlem af Fyens Motor Sport og også sidder i bestyrelsen hos Danmarks Motor Union.

Se indslag og studiedebat på TV 2/FYN onsdag aften kl. 19.30

Oversigt

    Oversigt