Motorvej indvies: Borgmestre kræver mere asfalt

Mandag bliver det tredje spor på den vestfynske motorvej taget i officielt i brug. Borgmestrene i Odense og Kolding bruger indvielsen til at kræve motorvejen udbygget hele vejen.

Der er indbudt til fest på samkørselspladsen uden for Middelfart mandag middag. Transportministeren klipper snoren over til det tredje motorvejsspor mellem Nørre Aaby og Middelfart, og samtidig bliver der vist film, serveret pølser og udstillet arkæologiske fund fra udgravningerne før asfalten blev lagt.

Men selvom fremkommeligheden nu bliver bedre på Vestfyn, så bliver dagens fejring brugt til at kræve yderligere forbedringer af Odenses borgmester Anker Boye og Koldings borgmester Jørn Pedersen.

- Desværre mangler der stadig et tredje spor på resten af de omkring 40 km motorvej til og med Odense, skriver borgmestrene i et synspunkt i Fyens Stiftstidende.

I følge de to borgmestre løser dagens motorvejsudvidelse ikke de grundlæggende trafikproblemer mellem Fyn og Jylland. Når supersygehuset i Odense står færdig, vil trafikmængderne stige yderligere på den i forvejen belastede strækning.

- Skal vi undgå de alvorlige problemer med trængsel, er der kun fem år til at udbygge resten af strækningen. Et meget længere stykke motorvej. Det haster med andre ord med at få den poltiske aftale på plads, skriver borgmestrene.

Oversigt

    Oversigt