Borgmestre jubler over tredje spor og lavere brotakst

Flere steder på Fyn har borgmestrene svært ved at få armene ned over det tredje spor og de lavere brotakster på Storebæltsbroen.

I Nyborg er der lutter smil over hele femøren.

- Det er en helt fantastisk nyhed for Fyn, ja for Danmark. For vækst og udvikling både på Fyn og i hele landet, siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

I netop Nyborg har man længe råbt højt for at få sænket brotaksterne på Storebælt, så det er ekstra glædeligt, at der nu er penge til både et tredje spor og lavere brotakster. 

 

- At vi nu både får brotaksterne og et tredje spor, er fremragende. Det er ekstremt vigtigt for en kommune som Nyborg, som har været præget af både udfordringerne med den megen trafik på motorvejen og de høje brotakster. Vi har kæmpet hårdt for det her længe, og det styrker vores muligheder for at skabe vækst og udvikling, siger Kenneth Muhs.  

Også i Assens Kommune er der glæde.

- Jeg er selvfølgelig glad. Den rigtige løsning er det rigtige tredje spor - ikke en nødsporsløsning. Det kan jeg kun bifalde, og det her en voldsom positiv nyhed for Assens Kommune, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Samme glæde er der i Middelfart.

- Det er en rigtig god dag. Det er noget, der er efterspurgt af rigtig mange borgere og virksomheder her i området, siger Johannes Lundsfryd Jensen (S) og tilføjer: 

- Det er også den rigtige løsning omkring nedsættelsen af brotakster. Det vil jeg gerne rose forligsparterne for. Men jeg glæder mig også til at læse hele aftalen, så jeg også får læst det med småt. 

 

Men Lundsfryd har også en opfordring med på vejen

- Der er lavet beregninger på, at det vil give besparelser på 300 til 400 millioner kroner, hvis man foretager udvidelsen af E20, samtidig med at man etablerer jernbanen over Vestfyn. Så det er en klar opfordring til, at de to forligskredse sætter sig sammen. Du må ikke hænge mig op på det eksakte tal i forhold til besparelse. Men det handler både om økonomi, men også om, at man ikke har hele Vestfyn som en stor byggeplads i mange mange år, siger Johannes Lundsfryd Jensen. 

Oversigt

    Oversigt