I det fynske folks tjeneste

Motorvejen: Nu bliver minister nødt til at svare

Julie Skovsby (S) stiller onsdag i Folketingssalen spørgsmål til finansministeren. Hun vil vide, om regionsrådsformand Stephanie Loses (V) EU-kattelem har gang på jord.

Onsdag bliver finansminister Kristian Jensen (V) nødt til at tage stilling til regionsrådsformand Stephanie Loses forslag om at undersøge muligheden for EU-dispensation i kampen for et tredje fynsk motorvejsspor.

Spørgsmålet om et tredje motorvejsspor rammer onsdag eftermiddag Folketinget. Nu er finansministeren nødt til at tage stilling i sagen.

I sidste uge nægtede finansminister, Kristian Jensen (V), at tage stilling til regionsrådsformand Stephanie Loses (V) forslag om at søge dispensation i EU til at overskride anlægsloftet.

Læs også Tavs finansminister: Intet svar om tredje motorvejsspor

Anlægsloftet står i vejen for finansieringen af et tredje motorvejsspor på fynske motorvej.

Men nu stiller socialdemokraternes fynskvalgte Julie Skovsby ham stolen for døren i forbindelse med Folketingets spørgetid onsdag eftermiddag klokken 13.

- Er det ministerens holdning, at når det gælder en motorvejsstrækning som E20, som ikke bare binder Danmark, men hele Europa sammen, og som er en del af det såkaldte TEN-T-vejnet, så er der mulighed for at søge dispensation for anlægsloftet, jf. flere artikler på TV 2/Fyn, herunder: »Lose: EU-kattelem kan hjælpe tredje motorvejsspor på vej«?

Sådan lyder spørgsmålet. 

Den fynskvalgte socialdemokrat vil altså vide, om Stephanie Loses forslag er en reel kattelem eller blot luftkasteller. Et spørgsmål, som TV 2/Fyn selv har søgt at få svar på hos på finansministeren og transportministeren.

I forbindelse med spørgetiden har folketingsmedlemmet lov til at stille yderligere et spørgsmål, som den spurgte ikke kender på forhånd.

TV 2/Fyn følger mødet.

Læs også Lose: EU-kattelem kan hjælpe tredje motorvejsspor på vej

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.