I det fynske folks tjeneste

Motorvejsspærring skaber kø

00:27

1 af 4

Den fynske motorvej er stadig spærret i et enkelt spor i hver retning mellem afkørsel 51 og 52 ved Odense på den grund af den isglatte kørebane. Spærringen skaber kilometerlange køer.

Fyns Politi valgte tirsdag aften at afspærre et spor i hver retning efter to solouheld på strækningen mellem afkørsel 51 og 52.

Den ekstreme kulde får de tætpakkede snemasser skabt af lastbilerne i det inderste spor til at blive til ren sort is, og bilisterne kan ikke se det og glider rundt på må og få.

- Vi advarer om glatte veje på hele Fyn, og specielt på motorvejen er den gal. Vi fraråder kørsel i det yderste spor på hele motorvejen, fortæller vagthavende ved Fyns Politi.

Ad sikkerhedsmæssige hensyn er afspærringen lavet således, at trafikken i første omgang blive ledt ind i det inderste spor for at få alle biler ned i samme hastighed, og efter 100 meter bliver trafikken igen ledt ud i yderste spor, hvor der er mindre is end i det inderste spor.

I følge DMI vil den hårde frost holde til i hvert fald middag, og først herefter vil Fyns Politi vurdere om alle spor igen skal åbnes på motorvejen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.