Muhs: Meget specielt med sådan en lovgivning

En meget kort tidsfrist - og en lovgivning, der lader et byråd uden for indflydelse er fornemmelsen, Nyborg Kommune står tilbage med, efter beskeden om asylcenterplaner.

Regeringen benytter sig nu af ny lov, der gør det muligt at udpege bygninger til at huse asylansøgere. Strandvænget i Nyborg kan blive det første sted, der bliver udpeget - uden at kommunen kan gøre ret meget ved det.

Nyborg Kommune fik beskeden om asylplanerne inden sidste weekend fra Integrationsministeriet og havde så til tirsdag til at behandle sagen og melde tilbage til ministeriet.

- Det her sker meget hurtigt, og det er meget specielt, at man nu har en lovgivning, der gør, at man kan træffe en beslutning hen over hovedet over os, siger borgmester Kenneth Muhs (V) til TV 2/FYN.

- Som enigt byråd har vi forståelse for, at der er en opgave, der skal løses, og at der er nogle mennesker, der har behov for indkvartering i en tom bygning, men vi har gjort opmærksom på nogle forhold, som bekymrer mennesker - det handler om antal asylansøgere, dagligdagen og adgangen til parken, som betyder meget for os, siger borgmesteren.

Kommunen måtte handle hurtigt og afholdt borgermøde mandag og et ekstraordinært byrådsmøde tirsdag.

 

Nyborg Kommune og KL langer i dag ud efter udlændingeministeriet håndtering af et muligt asylcenter i Nyborg. Alt for kort frist lyder beskyldningen.

 

- Det er jo meget kort tid, og det har vi skrevet i vores fælles udtalelse fra byrådet. Vi har manglet tid til hele den praktiske del, og vi har måtte skubbe til nogle retningslinjer, som vi er afhængige af i dagligdagen, siger Kenneth Muhs.

Men han understreger, at kommunen har forståelse for, at man står i en svær situation med en flok mennesker, der mangler tag over hovedet. Og at man er i kommunen er glade for at være blevet hørt - som lovgivningen siger, den skal.

- Og træffer man beslutningen, går vi ind som kommune og samarbejder. Det tjener alle bedst ved, siger borgmesteren.

Et enigt byråd har sagt ja til at løse opgaven. 

Integrationsminister Inger Støjberg kommer med endeligt svar i dag eller i morgen.