Mulernes vil ikke dele elever efter etnicitet

Vollsmoses gymnasium har 25 procent elever med anden etnisk baggrund, men det er en styrke, lyder det fra rektoren.

På Mulernes Legatskole i Odense har en fjerdedel af eleverne anden etnisk baggrund, og her griber man problemstillingen anderledes an end på Langkær Gymnasium ved Aarhus, hvor man i et forsøg på at holde på de danske elever har valgt at opdele eleverne efter etnicitet. På Langkær er størstedelen af eleverne af anden etnisk baggrund.

Ifølge Mulernes rektor, Torben Jakobsen, har hans skole stort fokus på inklusion og rummelighed, og her har man ikke valgt at opdele eleverne. Han understreger dog også, at situationen hos dem er markant anderledes end i Aarhus.

- Skolen ville være en anden, hvis vi for eksempel fik fordoblet vores procent. Hvis nu halvdelen havde en anden kulturel baggrund end dansk, så ville det lægge nogle andre udfordringer på skolen. Som det er nu, er det en mangfoldighed og en styrke. Hvis vi fik det dobbelte, ville det være en anden situation, siger han.

I stedet fokuserer skolen på at integrere eleverne og skabe det, han kalder, muleridentitet. Det går ud på at skabe en positiv forventning til eleverne om at tage ansvar for dem selv og deres omgivelser fremfor at lave regler. Konkret betyder det, at man forventer at eleverne for eksempel rydder op efter sig. For at skabe den nødvendige ansvarsfølelse tilbyder skolen blandt andet kurser i personlig udvikling.

- Når jeg er ude i klasserne, får jeg altid at vide, at her er stor rummelighed på skolen, og her er plads til at være den, man er. Vi gør ikke noget for at dele ud fra etnicitet, for det er ikke et issue hos os, for det går rigtig godt med de 25 procent, vi har, fortæller rektoren.

Rektor mener ikke, at Mulerne har behov for at opdele eleverne. Foto: Anders Høgh.

  

Maria Christensen ser det multikulturelle som en styrke. Foto: Anders Høgh.

 

Emil Oxholm fortæller, at alle er samlet på Mulernes, og det har han det helt fint med. Foto: Anders Høgh.

 

 

Oversigt

    Oversigt