Muligt komplot mod lærer

En 62-årig, mandlig lærer i en specialklasse, der er sigtet for vold mod en elev, har måske været udsat for et komplot begået af sine elever.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Da en 9. klasse-elev på Nordre Skole i Svendborg anmeldte sin 62-årige lærer for vold, lignede det ellers en overskuelig og enkel politisag.
Læreren skulle ifølge anmeldelsen mandag 8. juni klokken 10.15 have forløbet sig ved at stikke en 16-årig dreng en lussing i hele klassens overværelse. Altså masser af vidner til at bekræfte drengens anmeldelse, som blev indgivet samme dag.

Nægter sig skyldig

Men efterhånden viser det sig, at voldssagen måske er ved at smuldre. Sagens vidner - eleverne i klassen - er nemlig vildt uenige om, hvad der egentlig skete.

Lederen af voldsafdelingen ved Fyns Politi i Svendborg, Henning Petersen, bekræfter, at efterforskningen endnu ikke er afsluttet.
- Omstændighederne synes mere uklare, end det måske fremgik i starten, men vi arbejder ihærdigt på at få den afsluttet hurtigst muligt af hensyn til den mistænkte og til eleverne, siger Henning Petersen til Fyens Stiftstidende.

Den 62-årige lærer nægter sig skyldig.

Efter hvad Fyens Stiftstidende erfarer, skal han have forklaret, at han og eleven blot stødte sammen. Ikke andet. Han er stadig sigtet for vold efter straffelovens mildeste voldsparagraf 244.

Men et andet aspekt indgår nu i politiets overvejelse - nemlig muligheden for, at en række stærke elever i specialklassen mere eller mindre har aftalt et komplot mod den 62-årige for at bringe ham i fedtefadet.

Et komplot, der i så fald skulle omfatte fælles aftale om, hvilke forklaringer der skulle afgives til skoleinspektør og politifolk.

Oversigt

    Oversigt