Multietnisk klassisk hit er gået viralt

Fire unge mennesker med talent for klassisk musik fra hver sit land har sammen produceret et nummer over internettet uden nogensinde at have mødt hinanden. Nu er nummeret gået viralt.

De kommer fra fire forskellige lande. De er alle klassiske musikere. De har mødt hinanden i den virtuelle verden over det sociale medie Instagram. Og nu har de uden nogensinde at have mødt hinanden i virkeligheden udgivet et klassisk nummer sammen, som er gået viralt på internettet. 

I alt har videoen på fire dage fået over 6.000 likes på Facebook, flere hundrede kommentarer og mere end 360.000 visninger. Derudover har en af de største sider for klassisk musik, Classic FM, delt videoen. 

Du kan se videoen og høre nummeret her: 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Norske Eirik Hoel Sandvik, Ágnes-Klára Klarissima Sándor, der bor i Tyskland, Ariana Piknjač fra Bosnien og danske Karen Marie Sørensen, der studerer på Syddansk Musikkonservatorium i Odense, har i flere år kendt til hinanden. De har snakket sammen via internettet og har derigennem udvekslet erfaringer og viden om klassisk musik, som de alle spiller og studerer. 

Sjovt at arbejde sammen på tværs af lande

En dag blev de enige om at prøve noget, som ingen andre har prøvet før. Nemlig at indspille et nummer uden at mødes, men via en musik-app, der hedder Acapella, har de hver især indspillet deres del af nummeret Prelude af den franske komponist Bizet og til sidst sat det sammen.  

- Det er meget individuelt at gå på konservatiet. Vi øver meget alene, og der opstår hurtigt konkurrence om at være den bedste. Derfor er det sjovt at være sammen om det, siger Karen Marie Sørensen. 

De fire personer har løbende haft kontakt over Facebook, hvor de har bakket hinanden op og hjulpet hinanden. Det er foregået uden problemer og diskussioner, fordi de - som Karen Marie Sørensen siger - minder meget om hinanden, så det er faldet dem let og sjovt at arbejde sammen. 

- Og så har det aldrig været et mål for os, at den skulle udgives et sted, så alle kunne se den. Det skete bare, siger hun og fortæller, at hun siden delingen af videoen på Facebook har fået venneanmodninger fra både Kina og Portugal, hvor den er blevet delt af Facebook-brugere. 

- Jeg tror, den er blevet så populær, fordi ingen andre har gjort det før, og fordi det er specialt, at fire mennesker fra fire forskellige lande spiller sammen. Og så er det et kendt nummer.

Flere internet-musiknumre i fremtiden 

Lige nu går de fire vituelle venner og planlægger flere numre produceret på samme måde, som det første. Men Karen Marie Sørensen vil ikke ud med, hvilket nummer det er, og hvornår det kommer ud. 

Udover at producere mere musik på nettet, har de fire unge musikalske mennesker også snakket om at mødes i virkeligheden og spille sammen. Selvom det afviger fra konceptet, er det danske og fynske medlem af "gruppen" ikke nervøs for, at det har betydning for musikken. 

- Jeg tror, det bliver ret naturligt at mødes og spille sammen. Jeg føler, jeg kender dem godt - både menneskeligt og musikalsk.

Oversigt

    Oversigt