Dinosaurer hitter: Museum oplever højeste besøgstal nogensinde

Rekordhøjt antal besøgende hos Naturama i Svendborg i vinterferien. Særudstillingen 'Dinosaurfamilier' har fået gæsterne til at strømme til.

Der er gang i billetsalget som aldrig før hos Naturama i Svendborg. 

- I går (tirsdag, red.) havde vi 1.600 gæster inde, og det er bedste rekord nogensinde i Naturamas historie. Det slår alle rekorder. Vi har allerede nu haft flere gæster inde i den her vinterferie, end vi havde hele sidste år og de andre år, siger museumsdirektør Mette Thybo.  

Opdatering
Clock18. feb 2019, kl. 15:46
Med 9.918 gæster blev vinterferien den mest velbesøgte uge nogensinde, oplyser Naturama.

Museet har siden 8. februar i år haft en særudstilling om dinosaurer. Her er blandt andet rekonstruktioner af dinosaurer i naturlig størrelse. Og det har trukket mange gæster til.

- Det er helt utroligt. Det vrimler ind med folk. Det er bare dinosaurer, folk vil have, siger Mette Thybo, der er direktør for Naturama.

 

Begejstring i alle aldre

Igen onsdag var der fyldt godt op med gæster på udstillingen. Og de store, forhistoriske dyr fascinerede både yngre og mere modne gæster.

- Jeg synes, der er mange flotte dinosaurer - og rigtige dyr også, lyder det fra unge William Bille Munck fra Odense.

- De er så store og har levet før her i verden.

Flemming Lorentzen fra Odense synes, det er spændende at se de forskellige forhistoriske dyr og bliver klogere på, hvorfor de ikke er her mere.

- At se hvad der egentlig er årsagen til, at de er uddøde: Er det virkelig et meteornedslag, som man har snakket om, eller hvad er årsagen til, at sådan en race nu er gået totalt bort?, siger han.

De forhistoriske dyr vakte onsdag interesse hos både store og små.
Fotograf: Flemming Ellegaard

 

Australsk udstilling med et fynsk twist

Den fynske succes har udenlandsk islæt i sig, da udstillingen 'Dinosaurfamilier' oprindeligt kommer fra Australien. I Svendborg har Naturama så tilføjet deres eget udtryk med formidlere, der fortæller levende om dinosaurerne. 

Udstillingen rummer blandt andet ægte, forstenede dinosaurknogler, som man må man må røre. Rekonstruktionerne i fuld størrelse af de store dyr rummer blandt andet en taracosaurus.

Taracosaurusen indgår som et skelet i udstillingen. Men der er også en mere "levende" dinosaur på udstillingen. I indslaget nedenfor kan du se hvilken.
 

Her kan du se hele TV 2/Fyns indslag fra Naturama i Svendborg.
Fotograf: Flemming Ellegaard

Oversigt

    Oversigt