Musikalsk efterskoleelev vinder DM i sangskrivning

For fjerde gang ud af seks mulige er det en elev fra Den Rytmiske Efterskole i Båring der vinder efterskolernes DM i sangskrivning.

De klapper, visker tårer bort og krammer. Mere end en gang. For eleverne på Den Rytmiske Efterskole i Båring forstår at fejre deres kammerat, der netop har vundet DM i sangskrivning for efterskoleelever. De står bag hende efter hun netop har spillet sin vindersang ”Day Dream Drippen” på klaveret i skolens musiklokale.

-Jeg anede ingenting. Jeg blev totalt overrasket, smiler 17-årig Clara Silberbauer, der går i 10. klasse på Den Rytmiske Efterskole i Båring.

Tidligere på skoleåret tilmeldte Clara og flere andre elever fra skolen deres sange til DM i sangskrivning for efterskoler. I alt deltog 55 sange. Kun 15 gik i finalen, hvor Clara søndag blev offentliggjort som vinder.

-Jeg forstår ikke, at det var min sang der vandt. De andre her fra skolen havde lavet nogle fantastiske sange, slår eleven, der kommer fra Amager, fast.

Med titlen følger 10.000 kroner til indspilning af sangen i et studie. Noget som Clara Silberbauer først nu skal til at se nærmere på.

-Det er fedt at vinde. Men det er lige så meget anerkendelsen der betyder noget. Jeg har skrevet sange siden jeg var 12-13 år gammel. Mange har sagt til mig, at det er rigtig godt, det jeg laver. Men det har været svært at tro på. Det er først inden for de seneste par måneder jeg er begyndt at tænke, at det her er noget jeg kan, indrømmer Clara Silberbauer, der udover at synge også spiller guitar og klaver.

-Jeg begyndte at spille klaver, da jeg kom til Den Rytmiske Efterskole. Noder er jeg også begyndt at lære, men når jeg laver melodien til mine sange, så er det noget jeg husker i hovedet.

For forstanderen på Den Rytmiske Efterskole er det ikke første gang titlen er kommet i hus. Seks gange har konkurrencen været afholdt, og fire gange er det en af skolens elever, der er løbet med hæder og titel.

-Det betyder virkelig meget. En af de tidligere vindere herfra har siden skrevet pladekontrakt med Universal og er ved at indspille sin anden lp. En pige der vandt lever i dag som musiker, så det har virkelig fået stor indflydelse på dem, at de vandt DM i sangskrivning, fortæller forstander Henrik Vejsig.

For Clara Silberbauer åbner der sig nu også nye muligheder. Musikken betyder mere og mere for hende. Hun vil bestemt ikke afvise at gå efter drømmen om at blive professionel musiker og sangskriver. For det er igennem hendes tekster, hun får sine følelser ud.

-Det er min måde at skrive digte på. Når jeg skriver en tekst, så skal den bunde i en følelse. Det er vigtigt, ellers giver det ingen mening, slår Clara Silberbauer fast.

 

 

Oversigt

    Oversigt