I det fynske folks tjeneste

Musikanmelder: Langelandsfestival spænder ben for sig selv

Det er svært at få en familiefest til at fungere, hvis publikum kun har ét valg af musikgenre pr. dag. Det mener en anmelder fra musikmagasinet GAFFA.

00:16

Video: Anders Høgh

I dag åbnede Store Scene på Langelandsfestivalen, og musikprogrammet byder på blandt andre Infernal, Michael Bolton og Medina.

Men festivalen spænder ben for sig selv, lyder det fra GAFFA-anmelder Jens Dræby:

- Jeg synes, at de har gjort det godt, men de falder lidt over sig selv ved at have fire dage med meget tematisk planlagt musik. En dag er det for eksempel Burhan G, Joey Moe og Nik & Jay, der spiller lige efter hinanden. Det er et problem, at man på den måde ikke præsenterer publikum for noget nyt.

Mangel på variation

På Langelandsfestivalen har de Store Scene, men også en række mindre scener og et festtelt, der bliver kaldt Møllers, hvor blandt andre Zididada og Gulddreng skal spille.

Læs også Langelandsfestivalen holder liv i byens butikker resten af året

- På Møllers blander de genrene lidt mere, men på Store Scene har de en international dag, nærmest en R&B-dag og så videre, og så er det svært, at få den her "familiefest" til at fungere ordentligt, mener Jens Dræby.

Er det så ikke fint nok, at man har en scene, hvor musikken er blandet, og en scene, hvor det er mere tematiseret?

- Møllers er meget en festscene, så der ved man allerede på forhånd, at der kommer et lidt mere upgearet publikum, i hvert fald sidst på dagen. Derimod er Store Scene den eneste sådan rigtige rock- og popscene, så der synes jeg, at man bør gøre noget ud af at præsentere publikum for noget nyt, lyder det fra GAFFA-anmelderen.

Musikchef: Vi tematiserer ikke

Den musikansvarlige på festivalen Juri Carlsson kan ikke følge GAFFA-anmelderens kritik:

- Jeg synes overhovedet ikke, at vi tematiserer hele vores musikprogram. Vi har lavet et unikt og specielt tiltag i år, som er en hel udenlandsk dag. Det er noget, der er nemt at kommunikere ud,  både til de forskellige gæster, som normalt kommer på festivalen, men også til fynboerne.

Han mener, at de gør meget for at introducere publikum for noget nyt:

- Vi har massere af nyt på programmet. Jeg kan i hvert fald nævne de første 10-15 kunstnere, som ikke er her hvert år. Nogen har aldrig været her før. Og så har vi jo flere scener. Så hvis man ikke vil høre udenlandsk musik på den udenlandske dag, så kan man bare se koncerter på nogle af de andre scener. Det er kun på Store Scene, at vi har valgt at samle de udenlandske kunstnere én dag.

Læs også Page Four havde en fest på Langelandsfestivalen

Ingen GAFFA-anmeldere

Musikmagasinet GAFFA har sendt flere musikanmeldere til både dette års Tinderbox og Heartland Festival, men ingen af deres anmeldere har slået vejen forbi Langelandsfestivalen.

- Vi er ikke så mange GAFFA-anmeldere, der dækker Fyn, og de af os, der gør, er til nogle andre musikgenrer end dem, der bliver spillet på Langelandsfestivalen. Tinderbox har et bredere musikudvalg, og derfor er der mere, som interesserer os, forklarer Jens Dræby.