Musikere: Færre og dyrere musikoplevelser i Svendborg

Det rytmiske musikmiljø i Svendborg er presset på grund af for mange aktiviteter og efterlyser hjælp fra kommunen.

Ribers Gård indeholder både øvelokaler, intimscene og spillestedet Harders. Og det hele bliver organiseret, skænket op og gjort rent af én mand på nedsat tid og en hær af frivillige.

Men nu er der så mange aktiviteter i huset, at de frivillige kræfter ikke rækker  længere. Der skal findes penge til en lønnet stilling. Og hvis ikke kommunen hjælper til, vil det ifølge formanden snart få konsekvenser for alle musikelskere i byen. 

Se indslag om problemerne for Svendborgs musikmiljø

 

- Vi bliver nødt til at sige nej til ting, og sætte priserne op på alle vores tilbud. Det bliver dyrere at høre musik, som vi ellers har prissat så alle kan komme ind og høre det. Aktivitetsniveauet vil falde drastisk, siger Mads Stephensen, formand, Rytmisk Råstof.

Foreningen har netop fået nej til en øget bevilling fra Svendborg Kommune. 

Formanden for det politiske udvalg vil ikke love flere penge, men han vil gerne tage snakken om Harders som et muligt regionalt spillested. Det vil udløse flere statslige midler.

- Vi er klar over, at der en udfordring om at få tingene til at hænge sammen, og det er vi villige til at kigge på, men foreningen må også bidrage selv, siger Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget(K).

 

 
 

 

Oversigt

    Oversigt