I det fynske folks tjeneste

Musikfestival med snak: Det skal være nært

Konceptet breder sig. Musik er ikke længere nok på en festival - nu skal der også samtaler på scenen til.

Musikerne Mathilde Falch og Signe Svendsen under deres "talk" søndag middag med Martin Mulvad Ernst. Foto: Peter Clowes

Man kender det fra Heartland - og nu også fra musikfestivalen Hansted Live i Svendborg. Med et fint ord kaldes det "Talks" - konceptet er at to kunstnere samtaler foran et publikum med hjælp fra en moderator.

Og det koncept har musikfestivalen Hansted Live i Svendborg også taget til sig i år.

- Folk har taget rigtigt godt imod det. I går blev der endda råbt "ekstranummer" efter samtalen med Knud Romer, fortæller arrangør Lars Skovmand Aagaard.

Det er femte år, at festivalen finder sted. I år er det Krøyers Have, der lægger græs til musikfestivalen, som har varet fra i torsdags til lørdagen med. På musikscenen er blandt andre Jokeren, Moonjam og Dodo & The Dodos at finde, inden Blues Brothers Souvenir Show lukker festen lørdag aften kl. 22.

Krøyers Have i Svendborg lægger græs til tre dages musik- og Foto: Peter Clowes

To af de musikere, der også optrådte med kunsten at samtale, er Signe Svendsen og Mathilde Falch, som fik sig en snak med kulturredaktør Martin Mulvad Ernst søndag middag foran omkring 80 tilskuere. Og netop et publikum på 50-150 er en fordel for formatet, mener Signe Svendsen.

- Det er dejligt med "Talks". Det gælder om at holde det på et plan og et tidspunkt, hvor publikum føler, at de får noget med sig. Det skal være nærværende. Og især her synes jeg, at folk rykkede tæt på, og man kunne se, at de deltager. Så har det helt sikkert sin berettigelse, sagde Signe Svendsen efter sin optræden med at tale.

01:57

Hør hvad Signe Svendsen mener, der skal til for at en live-samtale giver god mening.

Luk video