Musikhus i Odense udskudt

Usikkerheden omkring det planlagte musik- og teaterhus i Odense vokser. Projektet er udskudt til efter kommunalvalget, og det skaber tvivl om, hvorvidt huset nogensinde bliver opført.

Det var meningen, at LillebæltGruppen skulle overtage parkeringspladsen ved Koncerthuset og indlede byggeriet den 1. juni.
 
Men på grund af finanskrisen er overtagelsen nu udskudt til først i 2010.

- Der har været brug for et pusterum, hvor vi kunne kigge på den samlede finansiering og derfor er overdragelsen af arealet nu udskudt til starten af 2010, siger Pia Bay, projektleder i Odense Kommune.

Det betyder, at der vil gå over et halvt år, før byggeriet af Musik- og Teaterhuset kan gå i gang. Odense Kommune forsikrer dog, at planen er på rette spor.

- Hvis vi laver overdragelsen nu, så kan kommunen ikke bruge arealet til parkering, så det er et rent teknisk problem. Selve projekteringen er på plads og alt kører som det skal, lyder det fra Pia Bay.

I en tynd tråd

Per Berga tror ikke på at økonomien i det storstilede projekt hænger sammen længere
Per Berga tror ikke på at økonomien i det storstilede projekt hænger sammen længere

Men det overbeviser dog ikke alle.

- Jeg tror, at projektet hænger i en meget tynd tråd. Min vurdering er, at der hverken er nok penge til etablering eller drift. Jeg kan ikke forstå, at Lillebæltsgruppen ikke kan smide de 25 millioner kroner i garanti i projektet endnu, siger Per Berga, medlem af Odense Byråd for Enhedslisten.

Borgmester Jan Boye(K) meddeler, at han ikke kender noget til den seneste udvikling i sagen, og ønsker derfor ikke at udtale sig. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Rådmand Anker Boye(S) til forsinkelsen.

Oversigt

    Oversigt