I det fynske folks tjeneste

Musikhus skal bygges - ellers koster det

Planerne for musikhuset

Odense Kommune har vundet voldgiftsagen, der betyder at Lillebæltgruppen A/S og H. C. Andersen Kongres Center A/S er forpligtet til at bygge Odenses Musik- og Teaterhus. Ellers skal Lillebæltgruppen A/S indbetale en bod på 25 millioner kroner.

Odense Kommune har i følge kendelsen, der blev offentliggjort torsdag formiddag, overholdt alle sine forpligtelser i sagen.

Lillebæltgruppen A/S har forsøgt at komme ud af sine forpligtelser i forbindelse med byggeriet af Musikhuset, der skal ligge ved siden af det eksisterende koncerthus.

Projektet blev udskudt sidste år

Byggeriet skulle efter planen have været i gang 1. juni 2009, men på grund af finanskrisen blev projektet udskudt til starten 2010.

Kritikere af udskydelsen har luftet tanker om at Lillebæltgruppen A/S ikke har kunnet stille en bankgaranti, men det er blevet afvist.

Voldgiftskendelsen betyder, at Lillebæltgruppen A/S senest torsdag i næste uge skal indbetale en garantisum på 25 millioner kroner som sikkerhed for at byggeriet går i gang - ellers skal gruppen betale en bod på samme beløb til Odense Kommune.

Færdig i 2013

Hvis Lillebæltgruppen vælger at bygge Musikhuset, kan byggeriet sandsynligvis være i gang i sensommeren.

- Jeg håber selvfølgelig Lillebæltgruppen vil bygge i overensstemmelse med samarbejdsaftalen - det har byen godt af, siger Søren Bonde Hansen, der er administrerende direktør i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.