Musikskoler frygter for fremtiden

De fynske musikskoler frygter at blive mast af regeringens planer om at gøre folkeskolerne til heldagsskoler. Men de mener også at have løsningen.

Svendborg Kommune indførte heldagsskole for 0. - 3. klasse efter sommerferien 2012.

Erfaringen herfra tyder på, at musikskolerne har noget at have deres bekymring i.

Antallet af musikskoleelever i den musikalska grundskole, der kommer fra 0. - 3. klasserne i Svendborg, er nemlig faldet fra 170 til 100, oplyser lederen af Svendborg Musikskole, Kim Bakdal Jensen.

Årsagen er, at heldagsskolen skubber musikskolernes undervisning hen sidst på eftermiddagen.

Det får mange til at holde op.

Nordfyn viser vejen

I Nordfyns Kommune har man i stedet kørt nogle forsøg med at integrere musikskolerne i folkeskolen, blandt andet med korundervisning og blokfløjteundervisning.

- Erfaringerne er så gode, at vi tror, det er vejen frem for at undgå musikskolernes udsultning, siger souschef for Nordfyns Musikskole, Pia Skovshoved.

Ahrentsen: samarbejde nødvendigt

Undervisningsordfører for Dansk Folkeparti, Alex Ahrendtsen, mener, at når heldagsskolen bliver indført over hele landet, skal der indføres en gensidig forpligtelse til samarbejde mellem musikskoler og folkeskoler.

- Som det er nu, er musikskolerne forpligtet til samarbejde med folkeskolerne, mens det modsatte ikke er tilfældet, siger Alex Ahrendtsen.

Repræsentanter fra Danske Musik- og Kulturledere og flere andre organisationer omkring musikskolerne har fået et møde i stand med Undervisningsminister Christine Antorini og Kulturminister Marianne Jelved 6. februar.

Her vil de påpege problemet og slå til lyd for øget samarbejde mellem de to skoletyper.

Oversigt

    Oversigt