Muslimer og kristne hånd i hånd

Muslimer og kristne i Odense har for første gang fundet sammen om et fælles projekt. I næste uge åbner de to religioner i fælleskab en kontroversiel udstilling i Odense Rådhushal.

Udstilling skal skabe grobund for sameksistens

Muslimer og kristne i Odense har for første gang fundet sammen om et fælles projekt. I næste uge åbner de to religioner i fælleskab en usædvanlig udstilling i Odense Rådhushal.

Udstillingen "SameXistens" er et kontroversielt projekt for både kristne og muslimer, og udstillingen har da også været under forberedelse i mere end ét år.

"Det har været nødvendigt med lang tid for at opbygge tillid og finde forståelse for hinanden" siger Leif Munksgaard fra Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense.

Initiativet til at lave en fælles udstilling mellem de to religioner, kommer fra "Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Odense". Fra muslimsk side er samarbejdsparteren "Islamisk Informations- og Rådgivningscenter".

Udstillingen, der åbner 7. november i Odense Rådhushal, henvender sig især til skoleelever og konfirmander, men alle kan få udbytte af udstillingen.

På udstillngen vil kristne og muslimer forklare og besvare spørgmål om deres religion. Børnene vil få et godt indblik i de væsentligste elementer i både Kristendom og Islam. Men der er også mulighed for leg, blandt andet kan børnene bygge kirker og moskeer af legoklodser.

Udstillingen hedder SameXistens, fordi formålet er at vise, at de to religioner kan eksistere og praktiseres side om side i gensidig respekt. For uanset hvordan man end vender og drejer det, så undgår de to religioner ikke en fælles fremtid i Danmark.

Udstillingen er det første rigtige samarbejde mellem muslimer og kristne på Fyn, og det har da også taget over et år, at skabe fælles forståelse om udstillingen.

Udstillingen bliver åbnet 7. november af blandt andet imam Mohamed Al-Kahled og biskop Kresten Drejergaard.

Oversigt

    Oversigt