I det fynske folks tjeneste

Muslimer på skolebænken

Udtalelser fra blandt andre Abu Hassan viser, at mange udlændinge ikke har forstået, hvordan det danske retssystem er skruet sammen.

Muslimer i Vollsmose skal nu på skolebænken for at lære om det danske retssystem. Politiet og Odense Kommune vil på den måde forindre flere af de misforståelser, der er opstået i kølvandet på terror-sigtelserne.

Kender ikke retssystemet

Usædvanligt initiativ igang i kølvandet på terrorsagen i Vollsmose. Nu skal beboere med udenlandsk baggrund i bydelen have forklaret, hvordan det danske retssystem fungerer.

Det er Odense Kommune, politiet i Odense og Islamisk Trossamfund, der er gået sammen for at arrangere et møde for beboere i Vollsmose. Mange udlændinge er nemlig ikke klar over, hvordan retssystemet her i landet virker.

- Det er vores vurdering efter de udtalelser vi har hørt, at man ikke helt har forstået, hvad det er for principper vores demokrati og retssystem bygger på, fortæller Jørgen Clausen, der er stadsdirektør ved Odense Kommune.

Kommunen, politiet og islamisk trossamfund er nu gået igang med at planlægge hvor og hvornår mødet skal afholdes. Efter al sandsynlighed kommer det til at finde sted i løbet af den kommende uge.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.