Muslimsk støtte til Asmaa

Asmaa eller kaos. Muslimske organisationer advarer om, at kritikken af Asmaa Abdol-Hamid risikerer at radikalisere danske muslimer.

Flere menige medlemmer frygter i følge Ritzau, at hun kan sende Enhedslisten under spærregrænsen. Partitoppen mener til gengæld, at folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid legemliggør god integration.

Nu støtter en række muslimske organisationer og enkeltpersoner det synspunkt.

På rundtur

Samtidig med at Asmaa Abdol-Hamid i disse dage er på ræsentationstur til alle Enhedslistens lokalafdelinger, opfordrer danske muslimer den nyslåede folketingskandidat til at fortsætte i politik og advarer mod at udelukke troende muslimer fra den politiske proces.

- Det kan føre til en radikalisering af danske muslimer, hvis de føler sig sat uden for samfundet, lyder det blandt andet fra Demokratiske Muslimers formand, Moustapha Kassem til Ritzau.

Imam: Stem på Asmaa

Imam Wahid Abdul Pedersen går så langt som at anbefale muslimer til at stemme på Asmaa Abdol-Hamid. Wahid Abdul Pedersen er en af de religiøse ledere som samarbejder med Politiets Efterretningstjeneste (PET) om at forhindre, at unge får ekstreme holdninger og accepterer vold og terror som et middel til at ændre samfundet.

Han frygter, at radikale muslimer kan se kritikken af Asmaa Abdol-Hamid som det endelige bevis for, at der ikke er plads til muslimer i det danske demokrati. 

- Der er givetvis mange, som vil vende det på den måde. Det vil være yderligere en pind til byggeriet af sådan en tankegang - og den vil jo være meget nærliggende. Så jeg er ikke i tvivl om, at nogle vil bruge det på den måde, hvis det skulle gå så galt. Men lad os nu håbe, at hun står distancen, og Enhedslisten holder fast ved hende og bakker op om hende, siger Abdul Wahid Pedersen til Ritzau.

Ingen kommentarer i dag

Tidligere har imam Mostafa Chendid fra Islamisk Trossamfund også opfordret danske muslimer til at stemme på Asmaa Abdol-Hamid, fordi hun er "velinformeret om danske forhold, ung og energisk og kan bidrage til en større forståelse af muslimer og indvandrere her i landet".

I dag ønsker trossamfundets talsmand, Kasem Said Ahmad, ikke at kommentere folketingskandidaten fra Enhedslisten.

Oversigt

    Oversigt