Musvågens fremtid stadig uvis

Den tamme musvåge fra Vissenbjerg er nu blevet undersøgt af en dyrlæge og befinder sig i en voliere på en plejestation.

Inden for de næste par dage beslutter naturstyrelsen om den skal aflives - eller om der kan findes en anden løsning.

Vildtplejestationen sørger nu for, at musvågen bliver holdt bag lås og slå, mens Naturstyrelsen finder ud af, hvad der skal ske med den.

Et af de helt store problemer er, at den ikke selv kan søge føde.

- Efter de oplysninger vi har, så er det en fugl som har været i menneskehænder siden den var unge, og det betyder at dens nuturlige fødesøgningsevne er stærkt reduceret, måske ikke til stede. Så den vil dø af sult, hvis den blev lukket ud, siger Lars Erlandsen Brun, der er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen på Fyn.

TV 2/FYN bragte tirsdag historien om Birthe Holst og Poul Erik Sørensen, der dagligt fik besøg af musvågen.

Den har tilsyneladende også været i Søndersø og Skaarup.

- Jeg kan godt forstå, at når man ser noget nødstedt, vil man gerne gøre noget godt for det, men i virkeligheden så gør man noget skidt for meget af det. Man får en afvigende adfærd, man får et dyr som ikke kan klare sig, når den bliver sluppet fri, fortæller Lars Erlandsen Brun.

Ring efter hjælp

I stedet for selv at gøre noget skal man ringe efter professionel hjælp til nødstedt vildt.

- Man skal ringe til 1812. Det er Dyrenes Vagtcentral. Så vurderer de, hvad der er hensigtsmæssigt at sætte ind med i forhold til det pågældende dyr, fortæller Lars Erlandsen Brun.

Musvågen kan altså ikke selv overleve i naturen, og alle andre muligheder end at aflive den undersøges nu.

- Vi arbejder på det, men jeg håber på, at vi så hurtig som muligt finder en løsning, for vi skal ikke have en fugl til at sidde i en voliere længere tid end højest nødvendig. Vi skal have truffet en beslutning om, hvad der skal ske med den, siger vildtkonsulenten.

Inden musvågen blev indfanget var den daglig gæst hos parret fra Vissenbjerg, der fodrede den med mus, de havde fanget på loftet.

Det indslag kan du se her

Oversigt

    Oversigt