Myndigheder vil besøge anholdt i Iran

De danske myndigheder har endnu ikke fundet ud af, præcis hvor den 31-årige Niels Krogsgård sidder i fængsel. Målet er stadig at få lov at besøge ham snart.

Den 31-årige journaliststuderende Niels Krogsgård får snart besøg af de danske myndigheder i fængslet i Irans hovedstad Tehran. 

Det oplyser chefen for Borgerservice i Udenrigsministeriet, Charlotte Slente, selv om de iranske myndigheder endnu ikke har afsløret, hvor Niels Krogsgård er fængslet.

 - Jeg kan ikke sige noget om, hvornår det sker, men vi forventer, at der ikke går så længe. Det er vigtigt at forstå, at det iranske bureaukrati er lidt langsommere end det danske, siger Charlotte Slente.

Hun håber, at de iranske myndigheder oplyser, hvor Niels Krogsgård sidder fængslet og samtidig tager stilling til anmodningen om at besøge ham.

Samtidig oplyser de iranske myndigheder via nyhedsbureauet Fars, at sagen nu bliver undersøgt. Iranerne vil se nærmere på den journaliststuderendes papirer og formålet med hans ophold.

Ifølge de danske myndigheder er Niels Krogsgård rejst ind i Iran på et turistvisum. Han har altså ikke angivet, at han er journaliststuderende.

Niels Krogsgård blev anholdt i sidste uge i forbindelse med en emonstration foran den amerikanske ambassade.

/RITZAU/

Oversigt

    Oversigt