Myndighedschef: Stadig et stærkt beredskab på Fyn

Nytårsnat blev ni fynske beredskaber til ét. Beredskab Fyn bliver landets tredje største beredskab og ifølge myndighedschefen vil borgerne ikke kunne mærke en forskel.

Med i alt 157 medarbejdere er Beredskab Fyn landets tredjestørste efter at ni fynske beredskaber blev til et nytårsnat. Baggrunden for sammenlægningen er en beslutning fra Kommunernes Landsforening og regeringen om, at de 87 kommunale redningsberedskaber skal lægges sammen til 20 enheder. Dels som en spareøvelse - og dels fordi de større enkeltenheder får flere muskler.

- Det betyder, at de 460.000 borgere på Fyn stadigvæk har et stærkt brandvæsen og et stærkt beredskab. Det er vores succeskriterie, at de reelt set ikke opdager noget som helst, siger Myndighedschef Gerner Nielsen.  

Kun Middelfart Kommune står altså udenfor Beredskab Fyn, da den indgår i trekantsområdets samarbejde. Omkring 35 af de i alt 157 medarbejdere bliver beskæftiget administrationen med for eksempel forebyggende arbejde.

Myndighedsschefen satser på, at responstiderne vil blive de samme eller bedre, men han kan ikke give nogen garanti for, hvordan det helt præcist bliver.

-  Vi arbejder på, at det bliver bedre, men jeg kan ikke garantere det, siger han.

Ifølge myndighedschefen har de brugt hele 2015 på at finde ud af, hvordan de ni beredskaber skal sammenarbejde.

Se det fulde interview med Gerner nielsen her

 

 

 

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt