I det fynske folks tjeneste

Mystisk fangekage gav arbejdsskade

En kvindelig fængselsbetjent får nu erstatning for, at hun i 2008 blev syg efter at have spist en chokoladekage, som de indsatte i Nyborg havde bagt til hende.

En kvindelig fængselsbetjent gik psykisk ned, efter hun troede, hun var blevet forgiftet.

En kvindelig fængselsbetjent kom sig aldrig over, at hun i 2008 måtte indlægges på sygehus med stærke mavesmerter efter at have spist en kage, som de indsatte i Nyborg Statsfængsel havde bagt til hende.

Kvinden har siden fået stress i en sådan grad, og hun har nu fået anerkendt sin sygdom som en arbejdsskade, skriver fagbladet Fængselsfunktionæren.

I 2008 tog i alt fire fængselsbetjente imod et stykke af fangernes hjemmebag, men de røg efterfølgende alle fire akut på sygehuset.

Efterfølgende blev det undersøgt, om kagen indeholdt mere giftige stoffer end mel og chokolade. Men der blev aldrig fundet noget mistænkeligt stof i kageresterne.

Men alene mistanken om, hvad fangerne dengang blandede i kagen, har aldrig sluppet sit tag i kvinden, der ikke ønsker at stå frem med navn.

- Det var en kæmpe oprejsning for mig, for jeg ved, at der var noget i den kage. Selvom undersøgelserne ikke viste noget, kan der jo godt have været noget i, siger hun til Fængselsfunktionæren.