Mystisk mand afsløret

En håndfast overlæge på Odense Universitetshospital afslørede mandag formiddag den mand, der i en uge har sat grå hår i hovedet på Odense Politi. Han viste sig at være svensker, men hverken døvstum eller spastisk lammet.

-

En håndfast overlæge på Odense Universitetshospital afslørede mandag formiddag den mand, der i mere end en uge har sat grå hår i hovedet på Odense Politi. Han viste sig at være svensker, men hverken døvstum eller spastisk lammet.


Personalet på Odense Universitetshospital og Odense Politi har i mere end en uge forgæves forsøgt at identificere den mystiske mand.


Læge fik nok


Mandag formiddag fik en overlæge nok. Han gav manden besked på, at han ikke længere kunne blive på sygehuset, men skulle ud. Så fik manden pludselig mæle og førlighed tilbage.


Det viser sig, at han er fra den svenske by, Helsingborg, hvor han lever en tilværelse som subsistensløs. Da han af endnu ukendte årsager havnede i Odense, blev han så glad for den gode mad, samt opmærksomheden og omsorgen fra politi, læger og søde sygeplejersker, at han foregav at være døvstum og spastisk lammet for at forlænge opholdet.


Mysterium


Manden blev fundet søndag d. 1. juli i Odense centrum, hvor han var faldet om, og tilsyneladende havde slået hovedet. Derfor blev han straks indlagt på Odense Universitetshospital og fupnummeret begyndte.


Han kommunikerede med sygehuspersonale og politi ved at skrive på en blanding af dansk og et nordisk sprog. På den måde satte han politiet på arbejde med at efterkontrollere historier.


Odense Politi har bl.a. efterlyst manden hos kollegerne i Norge og Sverige. De har checket oplysninger om, at han skulle have opholdt sig på et hotel i Oslo og om at han skulle have kone og børn i Spanien.


Alle sporene viste sig at være falske. Og mens mystikken bredte sig, voksede mistanken om, at manden spillede skuespil.


Hjem til Sverige


Mistanken viste sig at være begrundet, da den konsekvente overlæge fik mandens mund på gled mandag formiddag.


\"Vi har talt med hans familie i Helsingborg, som har bekræftet mandens identitet,\" oplyser vagthavende ved Odense Politi.


Politiet regner med at sende manden med næste gang, der afgår en bus med asylansøgere mod Sandholmlejren, hvorfra han bliver transporteret videre til hjembyen.

Oversigt

    Oversigt