Mystiske lyde fra Lillebæltsbro

Naboer til den gamle Lillebæltsbro er generet af høje lyde fra broen. Lydene er kommet efter at Bridgewalking Lillebælt er begyndt, fortæller naboerne til TV SYD.

Når det blæser, kommer der en høj hyletone fra broen, fortæller flere af naboerne til den gamle Lillebæltsbro .

- Det er ligesom at have tinnitus 24 timer i døgnet og du kan ingenting gøre. Vi kan ikke gå ud af vores hus, og vi kan høre lyden selv inde i vores stue og soveværelse, siger Laila Kubel fra Snoghøj til TV SYD.

- Det er jo en voldsom belastning i forhold til, at selvom døre og vinduer er lukket, så har man den her hyletone, fortæller en anden nabo til broen, Michal Mai til TV SYD.

Beboerne har klaget til Fredericia Kommune over støjen. Hos Fredericia Kommune afviser de dog,  at de  ikke gør noget ved problemet

- Jeg er opmærksom på, at nogle borgere oplever gener og nogle få har klaget over Bridgewalking Lillebælt. Vi har i kommunen, sammen med bestyrelsen i Bridgewalking Lillebælt, foranstaltet udarbejdet en støjmåling. Denne støjmåling har vist, at støjgrænserne overholdes, skriver Michael Holst, kommunaldirektør i Fredericia Kommune i et svar til TV SYD.

Beboerne i Snoghøj har nu valgt at sætte en advokat på sagen.

Oversigt

    Oversigt