I det fynske folks tjeneste

NA nedtoner nyt Kolind-forslag

Ny Alliances partitop giver ikke ubetinget støtte til Lars Kolinds folkeskole-forslag

Ny Alliances fynske kandidat Lars Kolind mener, at folkeskolen skal undergå "danmarkshistoriens største forandring". Forslaget får ikke fuld opbakning fra partiledelsen.

Manden, der ville sænke skatten til 40 procent på Fyn, er på ny klar med et opsigtsvækkende forslag, der ikke vækker store klapsalver i partiledelsen.

Ny Alliances Lars Kolind mener, at den nuværende folkeskole med alle sine test er "noget af det farligste, der sker". I stedet skal folkeskolen gennemgå "danmarkshistoriens største forandring". Børnene skal ikke længere gå i en klasse, de skal ikke længere have en klasselærer, og klasselokalet skal det også være slut med.

Kolinds forslag får ikke ubetinget opbakning fra Ny Alliances partitop. Anders Samuelsen (NA) mener ikke, at alle danske folkeskoler skal indrettes, som Kolind ønsker det, men er klar til at åbne op for, at enkelte skoler kan gøre forsøg med modellen, hvis de ønsker det.

- Vi gør ikke noget nyt på det her område, før lærere og forældre er inddraget. Forslaget er inden for rammen af vores samlede udspil, men kun i den forstand, at vi vil give folkeskolerne muligheden for at eksperimentere med nye undervisningsformer, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.