I det fynske folks tjeneste

Når det regner på turisten, drypper det på turistbranchen

Selvom vejret endnu ikke har vist sig fra den mest sommerlige side, tegner sommersæsonen 2017 godt for de fynske turistattraktioner.

00:15

1 af 2

De fynske turistattraktioner melder om godt besøg hidtil i sommeren 2017. Det skiftende vejr er formentlig en medvirkende årsag.

Flere af de større fynske turistattraktioner melder om godt besøg hidtil i sommersæsonen. For eksempel Danmarks Jernbanemuseum i Odense:

- Vi har haft cirka 1000 flere gæster end på samme tidspunkt sidste år, og der er ikke noget, der tyder på, at det vil gå nedad, så vi er godt tilfreds, siger formidlingschef Anna Back Larsen.

Museet nyder tilmed godt af, at de har fået et nyt udendørs område, som også trækker folk til i solskin.

Odense Zoo har heller ikke noget at klage over:

- Selv på dage, hvor det regner, har vi omkring 1000 gæster, så det er vi glade og beærede over, siger direktør Jens Odgaard Olsson.

Set med hans øjne er der den sidegevinst, at i halvdårligt vejr bruger gæsterne længere tid til at se på dyrene. I solskin bruger de lige så meget tid på legepladser og opholdssteder.

Egeskov Slot melder om fem procent flere gæster:

- Vi er meget tilfredse, for det tyder på, at vi kommer lidt over 2016, som i øvrigt var et rekordår, siger direktør Henrik Neelmeyer.

Han lægger ikke skjul på, at skiftende, dansk sommervejr er en fordel for Egeskov:

- Vi kalder det Egeskovvejr, for så ligger folk ikke på stranden hele tiden. Det er det værste for os, når de gør det, siger han. 

03:03

Status på turistsæsonen hidtil

Luk video

Læs også Se med i aften: Fyns bedste turistattraktion ligger på Ærø