Naboer frygter rockerborg

Utrygheden breder sig i kvarteret rundt om Odenses nye rockerborg. Hverken politiet eller kommunen lover en hurtig løsning - selv efter flere skyderier i den senere tid.

2702 Rocker

Der er en stemning af utryghed og frygt. Ingen af beboerne i området omkring Odenses nye rockerborg på Billedskærervej 20 har lyst til at sige noget til kameraet.

Men når den røde lampe er slukket, så er de alle bekymrede over den nye nabo, Black Angels. Den ligger klods op af et boligkvarter - og 400 meter fra den nærmeste skole.

- Jeg deler deres bekymringer. Jeg synes også, det er rigtig træls som borgmester, at vores by bliver befængt med den slags, siger Anker Boye.

Gruppen er ifølge TV 2/Fyns oplysninger en ny støttegruppe til HA - og en del af den konflikt, der lige nu er igang om kontrollen over det kriminelle marked - specielt omkring ulovlige stoffer.

- Hash og nako indgår også i det. Og givetvis også andre områder, bekræfter Thomas Anderskov, der er vicepolitiinspektør ved Fyns Politi.

- Jeg vil hellere have dem ud af byen end jeg vil have dem her. Det er et storbyfænomen, og det handler om narko og penge. Derfor ser vi også den voldsomhed, der er lige nu, mener Anker Boye.

Fyns Politi har efterforsket Black Angels i noget tid, og har blandt andet identificeret medlemmer af HA og AK81 sammen med Black Angels.

Alle grupper samlet i Odense

Der er blevet skudt i området rundt om rockerborgen flere gange, og Black Angels medlemmer tæller alt fra drabsmænd til indbrudstyve - Odense er dermed beæret med både et Bandidos-klubhus, et HA-klubhus, Black Angels - og deres umiddelbare modstykke Black Ghosts i Vollsmose - politiets modtræk er det lange seje træk.

- Vi har selvfølgelig en opgave at forfølge med efterforskning, men vi skal også sikre, at unge mennesker ikke kommer i de miljøer, siger Thomas Anderskov.

TV 2/Fyn har været i kontakt med HA-talsmand Jørgen Jønke Nielsen, men han afviser, at HA er indblandet i nogen situation i Odense.

Oversigt

    Oversigt