Naboer klager over skrot

For et halvt år siden lovede kommunen, at de ville gøre noget ved roderiet på en grund i Bøjden. Men skrotten ligger der stadig.

- Jeg er meget uforstående overfor, at man kan få lov til at oplagre skrot på den her måde og genere så mange mennesker, siger nabo Karin Nielsen.

Tilbage i 2004 klagede 12 naboer første gang til kommunen over skrotsamlingen. De har klaget flere gange siden, men det er først nu, fire år senere, at de får den endelige afgørelse.

- Vi har målt på, om vi kan gøre noget med hensyn til miljøloven, men det kan vi ikke. Og jævnfør planloven siger mine folk i forvaltningen, at der heller ikke er noget at komme efter, siger udvalgsformand for miljø- og teknikudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, Grete Justesen (K).

Kommunen vil se på sagen igen

Trods den endelige afgørelse har udvalgsformanden indvilget i se på sagen en allersidste gang.

- Jeg har bedt dem (forvaltningen, red.) om at komme herud på en besigtigelse mere, og så sender vi jer et brev og så må I påklage det til miljøklagenævnet. Det er vejen frem. Der er ikke andet at gøre, for det har noget at gøre med forskellige opfattelser af, hvordan livet skal være, siger udvalgsformand, Grete Justesen (K) til de naboer, som har klaget over skrotten.  

Så nu er der kun ét at gøre for naboerne - de må klage videre til miljøklagenævnet.

- Det vil vi så gøre, og ser frem til at det bliver en noget hurtigere sagsbehandling denne her gang, siger nabo Karin Nielsen.

Oversigt

    Oversigt