I det fynske folks tjeneste

Naboer vil have skilt i Pederstrup

Beboerne mener at et skilt kan forhindre ulykker fremover

Svendborg Politi, Vejdirektoratet og Vejvæsnet i Fyns Amt vil nu nøje undersøge sikkerheden vej jernbaneoverskæringen i Pederstrup efter ulykken mandag, hvor et tog torpederede en lastbil.

Allerede mandag gik haverikommissionen i gang med at undersøge vejforholdene og sikkerheden i Pederstrup, og torsdag vil Svendborg Politi, Vejdirektoratet og Fyns Amts Vejvæsen også gennemgå forholdene på stedet.

- Nu er ulykken sket, og så tager vi naturligvis initiativ til at undersøge om der er noget galt på stedet, siger ingeniør John Schiøler Andersen fra Fyns Amt.

Kræver skilt

Ulykken mandag skete da en lastbil skulle dreje til venstre efter jernbanekrydset. Venstresvinget er meget smalt og på grund af skilte og bomme må lastbilerne ofte bakke tilbage for at få nok plads. Under denne manøvre blev lastbilen fanget mellem to bomme og kort efter torpederede toget lastbilen.

For naboerne til overskæringen i Pederstrup er sagen dog klar:

- Et skilt med et forbud mod at dreje til venstre vil betyde at de mange lastbiler der skal krydse jernbanen, skal fortsætte et lille stykke op ad vejen. Her skal de vende lastbilen og køre ind fra den anden side af jernbanen, siger Peder Svansø, der er erhvervsdrivende nabo til jernbanen.

Ingen mennesker kom alvorligt til skade ved den voldsomme ulykke mandag. Lastbilen som toget ramte var lastet med flamingoplader, og det betød at kollissionen blev dæmpet væsentligt

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.