Nadia fik stjålet nøgenbilleder: - Det rør mig ikke mere

Nøgenbilleder af 17-årige Nadia Jensen fra Odense har floreret i tre år. Nu har hun taget en beslutning om, at de ikke skal ødelægge hendes liv.

Nadia Jensen fra Odense har i tre år levet med, at hele verden har kunne finde intime billeder af hende på internettet. Ifølge hende selv er nogle af billederne stjålet fra hendes mobiltelefon. Andre er taget uden samtykke. Under alle omstændigheder har hun nu taget en beslutning om, at de afklædte billeder ikke skal ødelægge hendes liv.

- Selvfølgelig har jeg det ikke godt med det, men jeg har også i baghovedet, at det er fortid, fortæller Nadia Jensen til TV 2/FYN.

quote Ignorér det. Grin af det.

Nadia Jensen, Odense

- Jeg ser fremad. Fuck om billederne er der. Jeg kan alligevel ikke gøre noget ved det.

Da først billederne var stjålet, gik det stærkt. De blev delt fra mobiltelefon til mobiltelefon, og ifølge Nadia Jensen fandt enkelte også vej til det sociale medie Instagram.

Hun har valgt at stå frem med sin historie, efter TV 2/FYN i løbet af de seneste dage, har kunne fortælle om Anita Absalonsen, der ligeledes har oplevet at blive delt uden samtykke.

Ville ikke gå alene

TV 2/FYN har set dokumentation for, at Nadia Jensens billeder eksisterer og blandt andet omtales på sociale medier som Ask.fm, hvor brugere kan skrive anonymt til hinanden. På Nadia Jensens profil bliver billederne omtalt og efterspurgt i nedladende vendinger.

Ifølge hende selv er hun også blevet konfronteret med dem i offentligheden flere gange.

- Inde på Odense Banegård kom der to eller tre piger hen til mig. De stikker en telefon op i hovedet på mig med billederne på og spørger: Er det her dig? De griner af mig og jeg har bare lyst til at løbe, husker Nadia Jensen, der dog fik opbakning fra veninder.

Episoder som denne gjorde det svært for Nadia Jensen at gå alene.

- Jeg skulle have en med mig. Jeg var bange for, at folk konfronterede mig med det eller råbte efter mig. Hvis jeg endelig skulle igennem byen alene, så tog jeg solbriller på og puttede høretelefoner i ørerne, siger hun.

Billederne dukker stadig op

Nadia Jensen fortæller, at flere i hendes omgangskreds stadig er i besiddelse af billederne. De dukker stadig op fra tid til anden, og spøger stadig i Nadias hukommelse.

- Det kan godt være, det er lang tid siden, men folk har noget fra ens fortid, der ikke skulle have været ude. Det er selvfølgelig ikke særlig sjovt, forklarer Nadia Jensen.

quote Fuck om billederne er der. Jeg kan alligevel ikke gøre noget ved det.

Nadia Jensen, Odense

Gerningsmanden, der stjal billederne fra hendes telefon, var en, hun kendte godt. Han er nu ude af hendes liv.

- Jeg troede, at jeg kunne stole på ham. Men da det viste sig, at det kunne jeg ikke, så tænkte jeg selvfølgelig bare: Væk. Ud af mit liv, siger hun.

Han blev senere konfronteret med sine handlinger under et møde på deres fælles skole, hvor repræsentanter fra skolen og Nadias forældre deltog.

Nu er Nadia Jensen fast besluttet på, at billederne ikke skal have lov til at forvolde mere skade. Og hun har et råd til alle andre unge, der oplever at blive delt uden samtykke:

- Ignorér det. Grin af det. Gør et eller andet, så det ikke er sjovt for andre at bruge tid på mere.

 

Oversigt

    Oversigt