Nakkebølle Sanatorium bliver asylcenter

Trods voldsom modstand fra Fyns Amt og Faaborg Kommune bliver det tidligere sanatorium i Nakkebølle ved Faaborg igen asylcenter. I marts flytter de første flygtninge ind og allerede til maj vil det nye asylcenter være fuldt udbygget med omkring 100 flygtninge.

-

Det tidligere sanatorium i Nakkebølle ved Faaborg bliver igen asylcenter.


I følge Fyns Amts Avis har Udlændingestyrelsen tegnet en lejekontrakt med ejerne i Tvind-koncernen, der gør det muligt at indlogere 80-100 flygtninge på centret inden maj. Hovedparten af de nye indflyttere kommer fra Irak og Afghanistan.


Beredskabsstyrelsen Fyn, som i forvejen driver flere asylcentre på Fyn, vil stå for den daglige drift af asylcenter Nakkebølle.


Modstand fra amt og kommune
Nakkebølle Sanatorium var også asylcenter i midten af 90?erne. Udlændigestyrelsen har de seneste år vist stor interesse for igen at gøre brug af bygningerne i Nakkeøbølle, men hidtil har forsøgene på at etablere asylcenter strandet på modstand fra Fyns Amt og Faaborg Kommune.


Fyns Amt mener, at et asylcenter på stedet kolliderer med den skole Tvind på samme sted driver for socialt belastede 13-15 årige elever.


Aftalen mellem Tvind og Udlændigestyrelsen betyder dog, at der ikke kan bo børn på asylcentret.


Amtet kigger på sagen
Formanden for Fyns Amts Social- og sundhedsudvalg, Ib Dalsfledt(DF) er dog ikke begejstret for aftalen. Han vil nu tage sagen op på udvalgets møde onsdag.


Ib Dalsfledt har tidligere truet med at fjerne Tvinds tilladelse til at drive småskole på Nakkebølle, hvis centret samtidig skal være asylcenter.

Oversigt

    Oversigt