Nationalpark splitter turistforening

Turist- og Erhvervsforeningen på Langeland vender sig nu mod planerne om at etablere en Nationalpark på Sydfyn. Feriepark Langeland melder sig ud i protest mod beslutningen.

Et flertal i bestyrelsen hos Turist- og erhvervsforeningen mener ikke, at der er bevis for at en nationalpark vil gavne turistbranchen og erhvervslivet.

- Alle har travlt med at nedlægge Langeland, og jeg tror gerne vi selv vil bestemme her på Langeland. Der er ikke noget, der viser, at planen kan skaffe flere arbejdspladser, siger Jan Halsted Hansen, der er medlem af bestyrelsen i Turist- og Erhvervsforeningen på Langeland.

Uenighed i bestyrelsen

I følge tilhængerne af en Nationalpark viser både nationale og internationale erfaringer, at nationalparker øger turistindtægterne. Turistforeningen i Svendborg er da også meget positiv over for planerne. Men det gør ikke indtryk på Langeland.

- Det med nationalparker, det er i hvert fald ikke noget turistbranchen har fundet på, og jeg tror kun det vil skaffe arbejdspladser i småtingsafdelingen, siger Jan Halsted Hansen.

Det er dog langt fra en enig bestyrelse, der nu vender sig mod planerne om en sydfynsk nationalpark.

- Jeg ser det som en fordel for øen, hvis vi bliver en del af en Nationalpark. Men i bestyrelsen er det flertallet der bestemmer, og det retter jeg mig efter, siger Alice Pico Andersen, der er næstformand i Turist- og Erhvervsforeningen.

Alice Pico Andersen mener ikke, at det er et problem, at hun som næstformand er uenig med flertallet om holdningen til nationalparken. Og hun vil ikke lave en kamp ud af det, siger hun.

Feriepark Langeland melder sig ud

Heller ikke Feriepark Langeland gider kæmpe længere. De finder det absurd, at en turistorganisation vender sig mod, hvad de kalder "det største turistfremmende projekt i Langelands historie."

- Vi kan ikke melde os ud af Langeland og finde et andet sted til Feriepark Langeland. Og vi lever i et demokrati med dets spilleregler - så hvis Langelands folkevalgte bestemmer sig til at stemme imod Nationalparken, ja så er det Langelands beslutning. Og det respekterer vi fuldt ud. Men så har Langeland også selv valgt at forblive "udkantsdanmark".  Og mottoet  "Vi kan selv på Langeland" bliver for alvor sat på prøve, skriver Feriepark Langelands ejer Michael Rasmussen i en pressemeddelelse.

Høringsfristen til Nationalparken udløber 31. marts.

Oversigt

    Oversigt