I det fynske folks tjeneste

Natkørsel og lyntog på Svendborgbanen

Til december indsætter DSB to nattog på Svendborgbanen.

Til december indsætter DSB to nattog på Svendborgbanen.

Fra den 11. december i år vil sidste afgang mod Ringe være kl. 0.17 i stedet for 23.17, og mod Svendborg 0.31 i stedet for 23.41.

- Vi ved, at det længe har været et ønske fra vores kunder at kunne tage toget senere hjem fra Odense i weekenden. Det har vi lyttet til og nu får fynboerne mulighed for at more sig lidt længere, når de er i byen. Med de nye afgange kan de feste godt og vel en time mere og stadigvæk komme sikkert hjem med tog, siger underdirektør i planlægning og Trafik, Ove Dahl Kristensen.

Lyntog retur

Også i den anden retning kommer der et ekstra nattog, selvom der i forvejen var en sen afgang her.

Det skyldes, at der ikke er depot i Svendborg, og derfor skal det sene tog fra Odense tilbage igen. Toget, der bliver et lyntog, fordi det kun stopper i Ringe, kører fra Svendborg kl. 01.20 og ankommer i Odense 33 minutter senere.

- Første indskydelse var at køre toget tomt tilbage, men det synes vi var lidt spild af ressourcer, så derfor har vi besluttet, at det skal tage passagerer med. Samtidig vil toget sætte ny hastighedsrekord på Svendborgbanen. Turen vil nemlig tage sølle 33 minutter, fordi toget kun stopper i Ringe, siger Ove Dahl Kristensen.