I det fynske folks tjeneste

Naturama laver landets første Sound Scape Teater

Naturama har fået en bevilling på 500.000 kroner fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og tilbyder nu en unik lydoplevelse.

David Monacchisi lydkunst-projekt ”Fragments of Extinction” kan opleves i Naturama. Foto: PR

Med en bevilling på en halv million kroner kan Naturama i Svendborg nu få gæsterne endnu tættere på lyden af naturen.

Naturama har nemlig opbygget Europas største Sound Scape Teater. Det er et rum på 155 kvadratmeter, designet af den italienske professor, lydkunstner og økoakustiker David Monacchi. 

For de mere nørdede ud i lyd, så består Sound Scape Teatret af 18 specialbyggede højtalere fra højtalerfirmaet Sonus. Højtalerne er designet specielt til Naturamas ottekantede rum og gør det muligt at gengive de bedste lydoptagelser i 3D-lyd. 

Læs også 3D-lydoplevelse - Utroligt! Regnen ramte lige ved siden af mig

Otte laserprojektorer dækker det 360 grader store og fire meter høje og mere end 45 meter brede lærred langs ydervæggen. 

Computerinstallationen der styrer hele anlægget, gør det muligt at benytte 8K Full HD opløsning til ét stort billede eller otte separate billeder. 

Første lydudstilling er David Monacchi’s anmelderroste værk ”Fragments of Extinction”, der er 3D-lydoptagelser af naturens lydtapet fra regnskovene i Sydamerika, Afrika og Sydøstasien. 

David Monacchi har investeret sit liv i lydkunst-projekter og kæmper for, gennem sine imponerende ”øko-symfonier”, at skabe synlighed omkring klodens biodiversitet. 

”Fragments of Extinction” er åbnet og fortsætter til ultimo november.