I det fynske folks tjeneste

Naturforening spænder ben for miljøet

Danmarks Naturfredningsforening får hård kritik for at protestere over nye vindmøller på Ærø. Foreningen går nemlig mere op i principper end i klimaet. Det mener formanden for de omsuste vindmøller.

01:46

1 af 2

På Rise Mark på Ærø står tre vindmøller, der dækker 60 procent af Ærøs elforbrug. Nu vil selskabet Ærø Vind gøre øen 100% selvforsynende ved at sætte tre mere op tæt ved og fordoble produktioen.

Men de tre møller skal stå indenfor strandbeskyttelseslinjen, og det har Danmarks Naturfredningsforening klaget til Naturklagenævnet over.

- Jeg synes, Danmarks Naturfredningsforening har et problem. De siger, de går ind for vinde-energi, men næsten altid protesterer de mod placeringen, siger Jesper Balslev, der er formand for Ærø Vind.

De lokale politikere har sagt ja, og Miljøcenter Odense har givet en dispensation for strandbeskyttelseslinjen - blandt andet fordi tre udtjente møller længere nordpå til gengæld pilles ned. Men så længe Naturklagenævnet behandler DN's klage, ligger projektet stille.

- Det er mod DN's interesse. De nye møller vil kunne spare miljøet for 13.000 tons CO2 om året, siger Jesper Balslev.

Hør præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, svare på kritikken på TV 2/FYN onsdag d. 1. september.

Læs mere om vind-projektet her