Naturfredningsforening: Stram op på vandmiljøplaner

Danmarks Naturfredningsforening er stærkt bekymret over det tilbagevendende problem med kraftigt iltsvind i blandt andet farvandene omkring Fyn. Foreningen opfordrer miljøminister Connie Hedegaard (K) til at stramme op på Vandmiljøplan lll. i de indre danske farvande hver sensommer.

-

Danmarks Naturfredningsforening er stærkt bekymret over det tilbagevendende problem med kraftigt iltsvind i blandt andet farvandene omkring Fyn. Foreningen opfordrer miljøminister Connie Hedegaard (K) til at stramme op på Vandmiljøplan lll.

Fredag offentliggjorde Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) årets første såkaldte iltsvindsrapport, og den konkluderer, at der især er udbredt et kraftigt iltsvind i Århus Bugt og farvandene omkring Fyn, hvor bunddyrene mange steder er udryddet.

Foreningen opfordrer derfor miljøminister Connie Hedegaard (K) til at revurdere vandmiljøplanerne.

- Det er voldsomt og dramatisk. Og det er tilbagevendende. For os viser det, at næringsstofforureningen fra landbruget stadig er på et for højt niveau, og at der er behov for yderligere politisk handling, siger Poul Henrik Harritz, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt