Naturklagenævnet: Ærøs vindmøller er ulovlige

Ærøs tre nye kæmpe vindmøller, der skal dække halvdelen af øens elforbrug, er blevet erklæret ulovlige af Naturklagenævnet, samtidig med at møllerne netop er blevet indviet. De tre møller på hver to megawatt blev indviet i weekenden.

-

 /ritzau/
Ærøs tre nye kæmpe vindmøller, der skal dække halvdelen af øens elforbrug, er blevet erklæret ulovlige af Naturklagenævnet, samtidig med at møllerne netop er blevet indviet.

De tre møller på hver to megawatt blev indviet i weekenden og ses som et tigerspring i Ærøs bestræbelser på at blive selvforsynende med energi.

Men den lokalplan, som ligger til grund for møllebyggeriet, har Naturklagenævnet netop kendt ugyldig. Det skyldes ifølge Ærøskøbings borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S), at der er ændret i lokalplanforslaget undervejs.

\"Derfor blev møllerne flyttet et stykke og vindmølleområdet udvidet. Men nu melder Naturklagenævnet, at den endelige lokalplan adskiller sig fra det forslag, der har været til offentlig høring. Derfor må vi nu lave lave et en ny lokalplan hurtigst muligt\", siger borgmesteren til Ritzau.

Han forventer, at de ulovlige møller må fortsætte med at køre. Det er nemlig helt afgørende for projektets økonomi, at møllerne er i godkendt drift inden nytår.

Oversigt

    Oversigt