Naturtakst skal redde liv og natur

Sydlangelands borgmester, Knud Gether vil nu igen forsøge at fremsætte et forslag om lade turister betale for at færdes i naturen. Pengene skal både gå til badesikkerhed og en sikring af naturen.

En is per familie

Tre kroner per døgn. Det kan måske komme til at koste, når turisterne i fremtiden kommer til Sydlangeland og skal bade eller nyde naturen.

Mandagens tragiske drukneulykke har fået Knud Gether til at grave ned i bunken med gamle forslag. En 11 år gammel ide om at lade turister betale naturtakst kan være med til at betale for livreddere på stranden.

- Pengene svarer jo til en sodavandsis per familie, så jeg tror ikke, at folk ville have noget imod det, hvis bare de kan se, at pengene ikke går til at lappe huller i kommunebudgettet, siger Knud Gether til TV 2/FYN i dag.

Ikke lovligt

Det er ikke lovligt for kommuner at kræve penge ind, og borgmesterens forslag blev da også buh'et ud af KL for 11 år siden. Men nu mener han, at tiden er moden til at se på sagen igen.

- Folk er jo så vant til idag at betale bro- og vejafgifter, og når man rejser i udlandet, så betaler vi jo også der, siger han.

Pengene skal ifølge Knud Gether indkræves af hoteller, campingpladser og udlejningsbureauer, som så donerer dem videre via en særskilt fond.

Det er op til Folketinget at træffe beslutningen, derfor mener borgmesteren også, at det tidligst kan komme på tale næste år.

Oversigt

    Oversigt