Natværested i Odense lukker

Odense Kommune vil ikke føre et tre-årigt projekt fra Socialministeriet videre. Dermed mister en stor gruppe ensomme, hjemløse og sindslidende et fast holdepunkt i tilværelsen.

Midt om natten er for ensomme, hjemløse og sindslidende. Her kan man få en kop kaffe og en snak og man kan også få en seng at sove i. Fredag nat kom der to brugere. En skyndte sig i seng og en kom bare for at få en snak og en lidt suppe.

- Jeg bruger stedet måske tre dage i træk, og så kan der godt gå 14 dage før jeg kommer igen, siger Palle Garbøl.

Stopper til januar

Midt om natten er et forsøg betalt af statsmidler, og køres af Landsforeningen SIND. Der er ingen registrering og mange brugere er ikke kendt i det kommunale system. Pengene fra staten stopper til januar og derfor skal brugerne i stedet opsøge Odense Kommunes egne nattilbud.

- Det har klart været et forsøg som viser, at vi har en udfordring med de mennesker som ikke bruger de kommunale tilbud, og som vi ikke har opdaget. Det betyder, at vi går meget mere ind i at samarbejde med natvarmestuen og forsøge at spotte dem og hjælpe dem, lyder det fra Ældre- og handicaprådmand, Jane Jegind(V).

Mange bryder sig ikke om registrering og behandling og derfor kan nogle blive tabt, mener Midt om Natten

- Jeg er bekymret for om nogle af vores brugere vil blive endnu mere isolerede og blive i deres lejligheder, siger Lotte Jensen, der er medarbejder på Midt om Natten.

Ingen registrering

Men Odense Kommune fastholder at kommunens står klar til at tage over, også over for de borgere der falder ned midt imellem systemerne
- Der bliver ikke tale om at man bliver afkrævet sygesikringsbevis. Man kan få en snak og så se om der ikke er noget vi kan få lov til at hjælpe med, så deres hverdag kan blive tålelig, siger Jane Jegind.

Oversigt

    Oversigt