Navne bag brændte stemmesedler fundet

Nordfyns Kommune kontakter nu de borgere, hvis brevstemmer gik tabt ved branden på Søndersø Rådhus.

Nordfyns Kommune går nu i gang med at kontakte de borgere, hvis brevstemmer gik op i flammerne, da en del af rådhuset i Søndersø brændte natten til mandag.

Det oplyser borgmester Morten Andersen (V) i en mail til Ritzau.

Fra it-firmaet KMD har kommunen modtaget en liste med cpr-numrene på de borgere, der havde brevstemt frem til den 5. september.

De borgere, hvis brevstemmer er gået tabt, vil telefonisk blive orienteret om deres muligheder for at stemme til folketingsvalget. De borgere, som kommunen ikke kan få fat på denne måde, vil modtage et brev.

De brevstemmer, der gik tabt ved branden, var indleveret på Rådhuset i Søndersø frem til den seneste weekend og på rådhuset i Bogense 1. september.

Borgmesteren i Nordfyns Kommune tilføjer, at Indenrigsministeriet løbende er blevet orienteret og i øvrigt ikke har bemærkningen til en situation, som ministeriet tidligere på ugen kaldte "meget sjælden" og "pokkers uheldig".

Politiet arbejder forsat med at undersøge årsagen til branden. Det lykkedes at redde mange sagsmapper ud fra kontorerne, selv om borgerservice, handicapafdelingen og ydelseskontoret blev ødelagt.

- Men det er meget tilfredsstillende for kommunen, at de 121 berørte borgere nu får mulighed for at stemme igen, fastslår Morten Andersen.

Oversigt

    Oversigt