Navne på MRSA-inficerede gårde offentliggøres

En liste over 48 MRSA-smittede svinefarme bliver nu offentliggjort. De fynske landmænd frygter konsekvenserne for de berørte landmænd.

Listen stammer fra en undersøgelse af forekomsten af MRSA i danske svinesætninger, som Fødevarestyrelsen gennemførte fra 2008 til 2011. Undersøgelsen konkluderede, at 34 ud af de 48 besætninger var inficeret med bakterien.

Landmændenes organisation Landbrug og Fødevarer har ellers i flere år forsøgt at forhindre de to journalister i at få adgang til listen, og sagen har siden været gennem to retsinstanser.

 To journalister fik for en uge siden højesterets ja til at offentliggøre en listen over MRSA-smittede svinefarme.

De to journalister har bebudet, at de vil offentliggøre listen, når de nu efter højesterets afgørelse for den udleveret fra Fødevarestyrelsen,

Ud af de 48 svinesætninger på listen er de 8 på listen fynske besætninger, hvoraf der fundet MRSA på de 6.

Formanden de fynske landmænd frygter konsekvenserne for de berørte fynske landmænd.

- Det er en række landmænd, der frivilligt har medvirket i undersøgelsen, og nu bliver de nærmest udstillet i en gabestok. Jeg kan ikke se, hvad det skal nytte, siger Niels Rasmussen formand for de fynske landmænds organisation Centrovice.

- Jeg kan ikke se, hvad det skal nytte, siger Niels Rasmussen formand for de fynske landmænds organisation Centrovice.

For journalist Nils Mulvad, der har søgt aktindsigt i MRSA-listen, er offentliggørelsen vigtig i forhold til at råbe myndighederene op.

- Det er vigtigt for at få en anden strategi, for at forhindre MRSA-resistente svinebakterier, siger Nils Mulvad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se debat fra TV 2 | ØSTJYLLAND fra i aftes her.

 

 

Oversigt

    Oversigt